Lisiduna-Koningsdag

Zing mee met Lisiduna op Koningsdag

Lisiduna zorgt voor de muzikale ondersteuning van de aubade op Koningsdag bij de Til in Leusden. Vanaf 10.30 uur kun je meezingen met bekende muziek.We zijn blij om weer op te mogen treden voor Leusden. Met veel enthousiasme wordt er gewerkt aan een programma met bekende meezingnummers. Voorzitter Harrie van der Sanden: “We hebben er onwijs veel zin in om weer op te treden en ons te laten zien aan het Leusdense publiek. Het wordt een gezellige ochtend. Voorafgaand aan de aubade spelen we ook nog bij een woonlocatie voor ouderen in Leusden. Ook zij hebben wel een klein feestje verdiend na de afgelopen twee jaar. Wij zijn een vereniging van en voor Leusdenaren en eindelijk kunnen we dat weer laten zien.”

‘Abbade’

Tijdens de aubade speelt Lisiduna verschillende bekende meezingnummers, bijvoorbeeld Jan Klaassen de Trompetter van Rob de Nijs en Zing, Vecht, Huil Bid van Ramses Shaffy. Ook Het Dorp van Wim Sonneveld, het nummer waar Lisiduna in coronatijd een muziekvideo over maakte, kun je deze ochtend meezingen. Maar er is niet alleen Nederlandstalige muziek: Lisiduna speelt ook een medley van Abba. Dirigent Cees Coenen: “Oorspronkelijk zing je met de aubade de Koning toe. Aangezien het een soort oud-Hollandse traditie is, worden er meestal ook oud-Hollandse nummers gezongen. Het leek ons dit keer juist leuk om er eens wat anders aan toe te voegen, zoals Abba.
Wat fijn om weer samen muziek te kunnen maken en te kunnen zingen. Of je nou een kater hebt van de avond ervoor of al fris en fruitig bent; we hopen veel Leusdenaren te zien om er samen een feestje van te maken!”

De aubade start om 10.30 bij de Til in Leusden (Hamersveldseweg 30). De teksten worden uitgedeeld dus iedereen kan meezingen.

Andere berichten

Een kort overzicht van de vorige berichten. Wil je meer lezen klik dan door op alle berichten

In memoriam: saxofoondocent Rombout Stegink 

Ons bereikte het verdrietige bericht dat Rombout Stegink is overleden. Rombout gaf saxofoonles bij onze vereniging.  Rombout gaf les voor Scholen in het Kunst Amersfoort en deed dat een dag in de week ook in het Kunstgebouw in Leusden. Sinds september 2020 gaf hij ook les aan leerlingen van muziekvereniging Lisiduna. Leerlingen die hij voor onze…

Lisiduna Fav Icon

Lisiduna bij Groot Zandbrink: de perfecte muzikale tussenstop

Zondag 16 april 2023 tussen 13 en 14 april treedt het orkest van Lisiduna op bij Hoeve Groot Zandbrink in Leusden. Geniet van koffie en taart en een gevarieerd muzikaal repertoire. Een perfecte tussenstop tijdens je fietstocht of wandeling.

Groot Zandbrink

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten?