Samenstelling orkest

Het orkest zal een diverse en dynamische samenstelling kennen, waarbij zowel ervaren muzikanten als getalenteerde nieuwkomers welkom zijn. Ons doel is om een brede waaier aan instrumenten en klankkleuren te integreren, van blazers tot percussie en mogelijk zelfs elektronische elementen. Deze mix stelt ons in staat om een gevarieerd repertoire te verkennen, variërend van pop en bigband tot musical en lichte muziek.

Het selectieproces zal worden uitgevoerd om een evenwichtige en harmonieuze groep muzikanten samen te stellen, die gezamenlijk streven naar het geven van bijzondere optredens op projectbasis.

Instrumenten

Voor het orkest en combo volgt de volgende samenstelling:

Ik wil onderdeel worden van het projectorkest

Hebben we je intresse gewekt geef je dan op voor het projectorkest. Heb je vragen dan kan je die altijd stellen. Maar ook ideeën zijn van harte welkom.
orkest

Keuze van de samenstelling

De keuze voor de samenstelling van het orkest is zorgvuldig gemaakt met het oog op de unieke klankkleur die we willen bereiken. Van combo tot blazers en percussie, elk instrument en elke muzikant speelt een cruciale rol in het creëren van onze eigen sound. Het gaat niet alleen om technische vaardigheid, maar ook om de synergie die ontstaat wanneer verschillende instrumenten en stijlen samenkomen.

Het orkest is zo samengesteld dat het zich kan aanpassen aan diverse muzikale contexten. Bijvoorbeeld, voor een specifiek nummer kan er een bigband-formatie worden gecreëerd, terwijl voor ballads een selectie van houtblazers kan worden ingezet. De veelzijdigheid stelt ons in staat om een breed scala aan muzikale genres en stijlen te verkennen.

Niet alleen traditionele orkestopstellingen zijn mogelijk. Voor een specifiek geluid zoals dat van Earth, Wind & Fire kan er bijvoorbeeld een ‘horn-section’ worden gecombineerd met een combo. Deze flexibiliteit in de orkestsamenstelling biedt ons de ruimte om creatief te zijn en een unieke muzikale ervaring te bieden.

De verwachting is dat alle leden van het orkest bij de concerten aanwezig zijn. Bovendien is het belangrijk dat de muzikanten een affiniteit hebben met lichte muziek. Of je nu de lead trompet speelt of derde klarinet bent, iedereen draagt bij aan het gezamenlijke geluid. Het gaat om meer dan techniek; het gaat om passie, motivatie en de wens om iets moois te creëren.

We zijn er sterk van overtuigd dat de sleutel tot het realiseren van prachtige projecten ligt in het verbinden van muzikanten. Het enthousiasme en de motivatie die voortkomen uit deze verbinding zijn cruciaal voor het bereiken van een indrukwekkende en harmonieuze sound. Iedere muzikant, ongeacht zijn of haar rol, is een essentieel onderdeel van dit dynamische en veelzijdige orkest.

Opstelling TOP2000 in Concert

Voor het optreden in het AFAS theater is een ruim podium voorhanden, met afmetingen van 34 bij 16 meter. Op dit podium wordt een meerlaagse orkestopstelling ingericht. Het geluid van het gehele orkest zal versterkt worden, terwijl het combo, de vocalisten en de artiesten individueel extra geluidsversterking krijgen.

podium_afas