Rabo

Lisiduna gemeentewinnaar ‘Club van het Jaar’ verkiezing!

Lisiduna is gemeentewinnaar geworden bij de ‘Club van het Jaar’ verkiezing. Deze titel mogen we een jaar lang dragen!

Waarom Lisiduna als Club van het Jaar?

Lisiduna verdient het om club van het jaar te worden, omdat…

  • …we in februari 2020 een te gek Rembrandt project hebben gedaan, waarbij we de lokale samenwerking zochten met een koor, een schildervereniging, kinderen van basisscholen, een woongroep met mensen met een beperking en een popkoor. Het was een avond in een geweldige theatrale ambiance, met een ongekend aantal bezoekers en het leverde ons nieuwe leden op. 
  • …we in de eerste lockdown (maart 2020) vanuit huis een video maakten over ‘ons dorp’ om alle Leusdenaren een hart onder de riem te steken. Het was onze ‘knuffel aan Leusden’.
  • …we toen het binnen de maatregelen kon twee buitenoptredens hielden om de Leusdenaren weer te laten genieten van live muziek; een in ons winkelcentrum, samen met de plaatselijke horeca en een in een woongemeenschap op hun binnenplein.
  • …we in 2020 een kerstconcert wilden geven via een livestream vanuit de kerk, maar dat op het laatste moment niet doorging door nieuwe coronamaatregelen. n …we in april 2021 nog een video lanceerden ‘Lisiduna op Drift’ als teaser voor een groot concert na corona, een verhaal over Leusden in drie thema’s: het ontstaan en historische gebouwen, de Tweede Wereldoorlog en de expansiedrift van ons dorp. Onze burgemeester sprak een verhaal in en ook deze video is breed uitgezet in Leusden. Alle muzikanten werden individueel op 15 verschillende locaties gefilmd. Onder de video werd de muziek gemonteerd die door de muzikanten thuis was opgenomen. Onze dirigent Cees Coenen monteerde de video.
  • …we ondanks corona, maar mede dankzij onze mooie projecten er maar liefst zes nieuwe leden bij hebben gekregen afgelopen jaar.

Samen muziek maken

We denken in mogelijkheden. Afgelopen jaar was in alle opzichten anders dan andere jaren, maar we zijn niet bij de pakken neer gaan zitten. We hebben gedaan wat er mogelijk was binnen de maatregelen, zodat we straks weer met veel plezier SAMEN muziek kunnen maken. Want dat is wat ons bindt en dat is waar we het allemaal voor doen!

Andere berichten

Een kort overzicht van de vorige berichten. Wil je meer lezen klik dan door op alle berichten

In memoriam: saxofoondocent Rombout Stegink 

Ons bereikte het verdrietige bericht dat Rombout Stegink is overleden. Rombout gaf saxofoonles bij onze vereniging.  Rombout gaf les voor Scholen in het Kunst Amersfoort en deed dat een dag in de week ook in het Kunstgebouw in Leusden. Sinds september 2020 gaf hij ook les aan leerlingen van muziekvereniging Lisiduna. Leerlingen die hij voor onze…

Lisiduna Fav Icon

Lisiduna bij Groot Zandbrink: de perfecte muzikale tussenstop

Zondag 16 april 2023 tussen 13 en 14 april treedt het orkest van Lisiduna op bij Hoeve Groot Zandbrink in Leusden. Geniet van koffie en taart en een gevarieerd muzikaal repertoire. Een perfecte tussenstop tijdens je fietstocht of wandeling.

Groot Zandbrink

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten?