Rabo

Lisiduna gemeentewinnaar ‘Club van het Jaar’ verkiezing!

Lisiduna is gemeentewinnaar geworden bij de ‘Club van het Jaar’ verkiezing. Deze titel mogen we een jaar lang dragen!

Waarom Lisiduna als Club van het Jaar?

Lisiduna verdient het om club van het jaar te worden, omdat…

  • …we in februari 2020 een te gek Rembrandt project hebben gedaan, waarbij we de lokale samenwerking zochten met een koor, een schildervereniging, kinderen van basisscholen, een woongroep met mensen met een beperking en een popkoor. Het was een avond in een geweldige theatrale ambiance, met een ongekend aantal bezoekers en het leverde ons nieuwe leden op. 
  • …we in de eerste lockdown (maart 2020) vanuit huis een video maakten over ‘ons dorp’ om alle Leusdenaren een hart onder de riem te steken. Het was onze ‘knuffel aan Leusden’.
  • …we toen het binnen de maatregelen kon twee buitenoptredens hielden om de Leusdenaren weer te laten genieten van live muziek; een in ons winkelcentrum, samen met de plaatselijke horeca en een in een woongemeenschap op hun binnenplein.
  • …we in 2020 een kerstconcert wilden geven via een livestream vanuit de kerk, maar dat op het laatste moment niet doorging door nieuwe coronamaatregelen. n …we in april 2021 nog een video lanceerden ‘Lisiduna op Drift’ als teaser voor een groot concert na corona, een verhaal over Leusden in drie thema’s: het ontstaan en historische gebouwen, de Tweede Wereldoorlog en de expansiedrift van ons dorp. Onze burgemeester sprak een verhaal in en ook deze video is breed uitgezet in Leusden. Alle muzikanten werden individueel op 15 verschillende locaties gefilmd. Onder de video werd de muziek gemonteerd die door de muzikanten thuis was opgenomen. Onze dirigent Cees Coenen monteerde de video.
  • …we ondanks corona, maar mede dankzij onze mooie projecten er maar liefst zes nieuwe leden bij hebben gekregen afgelopen jaar.

Samen muziek maken

We denken in mogelijkheden. Afgelopen jaar was in alle opzichten anders dan andere jaren, maar we zijn niet bij de pakken neer gaan zitten. We hebben gedaan wat er mogelijk was binnen de maatregelen, zodat we straks weer met veel plezier SAMEN muziek kunnen maken. Want dat is wat ons bindt en dat is waar we het allemaal voor doen!

Andere berichten

Een kort overzicht van de vorige berichten. Wil je meer lezen klik dan door op alle berichten

Dweilorkest speelt op smartlappenfestival Amersfoort

Een dag vol muziek, plezier & meezingers! Ons dweilorkest mocht dit jaar meedoen aan het Smartlappenfestival Amersfoort. De dag was prachtig, met mooi rustig en warm weer. Na een optreden bij café Koppelpoort gingen we aan boord van een boot van de Waterlijn. Daarmee voeren we naar de Kamperbinnenpoort om een kort optreden te geven.…

Dweilorkest 13-4-2024

Zomerse sferen; Vive la France

Voor ons zomerconcert zoeken wij bruisende muzikanten die samen met ons de honderden mensen op het dorpsplein meenemen op een zomers avontuur vol Franse chansons, zoete ballads, wijn, stokbrood en opzwepende pop. Het repertoire bestaat uit lichte muziek in Franse sferen en is voor iedereen te spelen. Het Project Orkest is de hoofdact van het muzikale programma…

Flowerpower tijdens wijkfeest

Nieuw dirigenten duo

Het vertrek van dirigent Cees Coenen heeft grote impact binnen onze hechte vereniging. Maar gelukkig kunnen we melden dat onze zoektocht naar een nieuwe dirigent ons uiteindelijk 2 nieuwe dirigenten heeft opgeleverd: Emile van der Peet en Jos Pijnappel. Emile gaat vanaf 2 april aan de slag als vaste dirigent van het orkest. Jos zal…

Dirigentenduo

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten?