informatief

Je vindt hier alle informatie over de vereniging en opleiding

Wil je meer weten?

Muziekles binnen Lisiduna

Je kunt bij Lisiduna muziekles volgen. Muziekles is er voor alle leeftijden en voor ieder niveau. Lisiduna heeft docenten voor de volgende instrumenten: trompet, hoorn, trombone, bariton, bugel, cornet, dwarsfluit, hobo, saxofoon, klarinet en (melodisch) slagwerk. Nieuwe leerlingen kunnen in overleg met de docent elk gewenst moment van het jaar instromen. Lisiduna stelt een instrument in bruikleen ter beschikking.

De opleidingscommissie zorgt voor de coördinatie van de muzieklessen. Voor vragen of opmerkingen over de opleiding kun je contact opnemen via muziekles@lisiduna.nl of stuur een bericht via de contactpagina.

Lesprogramma

Het lesprogramma bestaat jaarlijks uit totaal 35 tot 40 lessen. In schoolvakanties is er geen les. Met nieuwe leerlingen wordt een leerlingenovereenkomst afgesloten. Hierin staat alles over het volgen van muziekles bij Lisiduna. Na het afsluiten van de leerlingenovereenkomst wordt de eerste 10-lessenkaart uitgegeven.

10-lessenkaart

Bij Lisiduna werken we met een 10-lessenkaart voor de muzieklessen. Deze kaarten zijn voor de lessen algemene muziekvaardigheden (noten-kennis, ritme-kennis en het instrument leren beheersen). Ook kun je met de lessenkaart deelnemen aan het Kei Stedelijk Opleidingsorkest (KSO). De duur van de lessen varieert per instrument en is tussen de 20 tot 40 minuten. Uitgangspunt is dat onafhankelijk van het instrument de leerling evenveel lessen ontvangt.

Hoe werkt de 10-lessenkaart?

De leerling laat iedere les op de 10-lessenkaart aftekenen door de docent. De docent declareert de lessen bij de penningmeester d.m.v. een kopie van de ingevulde leskaart. De 10-lessenkaart is vier maanden geldig. Dit komt er op neer dat leerlingen doorgaans vier lessenkaarten per jaar gebruiken. Wanneer de kaart vol is, kan de leerling een nieuwe kopen bij de penningmeester. Na betaling van de leskaart, wordt de leskaart toegestuurd via de mail. De leerling kan gebruik maken van een leeninstrument en het lidmaatschap van de muziekvereniging is gekoppeld aan de 10-lessenkaart.

Examen

Leerlingen kunnen kiezen uit een landelijk (HaFaBra) of verenigingsexamen. De HaFaBra examens zijn er in vier niveaus: A, B, C en D. Bij het verenigingsexamen stelt de docent vooraf per niveau einddoelen en de examenprocedure vast. Dit is vastgelegd in het leerplan van de vereniging. De leerling betaalt zelf het examen.

Betrokkenheid bij de vereniging

Vanaf vier tot zes maanden les kan de leerling bij het Kei Stedelijk Orkest (KSO) spelen. Dit is onderdeel van het opleidingsprogramma. Als de leerling voldoende niveau heeft (dit wordt bepaald door de docent en de dirigent) kan hij/zij mee repeteren met het orkest (vrijdagavond).

Docenten

De lessen worden gegeven door erkende en gediplomeerde docenten. Elke docent werkt met een eigen lesmethode. De volgende docenten geven les bij muziekvereniging Lisiduna:

  • René Alkema: Koper (trompet, hoorn, trombone, bariton, bugel en cornet)
  • Marijke de Jong: dwarsfluit
  • Evelyn Heuvelmans: hobo
  • Emile van der Peet: klarinet en saxofoon
  • Pieter Senden: (melodisch) slagwerk

Kosten

De 10-lessenkaart is vier maanden geldig. Dit komt neer op vier 10-lessenkaarten per jaar. De kosten zijn inclusief contributie, een leeninstrument en een bijdrage voor het KSO.  Het lesmateriaal (lesboek) dat nodig is voor de individuele lessen wordt door de leerling zelf betaald. Het tarief wordt na het behalen van het A-diploma verhoogd. 

Tarieven tot en met 18 jaar:
Tot A-niveau: € 150,- voor 10 lessen van 20 minuten (voor langere lessen kan het tarief dus hoger zijn)
Vanaf A-niveau: € 176,- voor 10 lessen van 20 minuten

Tarieven vanaf 18 jaar:
€188,- voor 10 lessen van 20 minuten