DSC_0087

Lisiduna meets Rembrandt: volle zaal en vijf nieuwe leden

Zaterdag 15 februari was het concert ‘Lisiduna meets Rembrandt’. De Koningshof zat vol en de reacties waren lovend. Na maanden organisatie kwam alles van het Rembrandt project samen: een concert vol verrassingen en een prachtige schilderijenexpositie.
Vijf nieuwe leden
Na ‘Wakker worden met Lisiduna’ (2017) en ‘Tast Toe met Lisiduna’ (2018) was ‘Lisiduna meets Rembrandt’ ons nieuwe project. We willen laten zien en laten voelen hoe fantastisch het is om samen muziek te maken en dat is op deze avond ongetwijfeld gelukt. Het was een geweldige avond en de Koningshof zat vol. Rob Leeuwenburg (voorzitter Lisiduna): “We hebben ontzettend veel positieve reacties gekregen van het publiek. Ze waren onder de indruk van de organisatie en sommigen vonden het zelfs het beste concert dat ze ooit van Lisiduna hebben gezien. Daar zijn wij natuurlijk heel blij mee. We hebben laten zien hoe leuk het is om muziek te maken en om daarin samen te werken met andere verenigingen in Leusden. Door dit project hebben we zelfs vijf nieuwe leden mogen verwelkomen. Het was fantastisch!”

Avond vol verrassingen
We werkten voor dit project samen met basisscholen Kompas, de KLA4 en de Brink, bewonersgroep van Abrona uit het Huis van Leusden, popkoor Popvalley, schildersvereniging de Vrije Kwasten en kunstenares An Hong. Dit zorgde voor een afwisselende avond vol verrassingen. Gasten werden welkom geheten door Rembrandt van Rijn en zijn vrouw Saskia van Uylenburgh, gespeeld door Joost Turkenburg en Mayke van der Sanden. Het echtpaar nam het publiek mee langs de schilderijen en de muziekstukken en spraken tussendoor met verschillende projectleden. Ook Rembrandts schilderij ‘Het meisje in het venster’ werd nagespeeld. Het meisje klom uit het venster terwijl wij ‘I want to break free’ speelden.

Liefde voor muziek
De avond werd spectaculair afgesloten met een eigen versie van ‘Liefde voor muziek’ van Raymond van het Groenewoud. Dirigent Cees Coenen zong samen met koordirigent Monique Schouren een tekst die sloeg op het Rembrandt project. Het publiek deed enthousiast mee als gospelkoor bij de bekende tekst “ole ola”. Cees: “Met het lied ‘liefde voor muziek’ hebben we eigenlijk samengevat waarom we dit allemaal doen. En dat is wat we ook wat we willen meegeven aan de kinderen en aan het publiek. Daar gaan we zeker mee door!”

Previous
Next

Muzikale herinnereingen

Dit verslag hoort bij één of meer optredens uit de serie 'muzikale herinneringen'.

Andere berichten

Een kort overzicht van de vorige berichten. Wil je meer lezen klik dan door op alle berichten

Project Orkest verrast publiek met onvergetelijk ‘Top2000 in Concert’

Het dak ging eraf in een volledig uitverkocht AFAS! Lisiduna nam het initiatief om op vrijdag 22 december 2023 in het AFAS Theater in Leusden een groots optreden te verzorgen. Onze eigen orkest werd aangevuld met andere muzikanten uit de regio (75 man!), waarmee we samen het projectorkest vormden. Deze show werd een zeer succesvolle…

Project Orkest Afas 2023

In memoriam: saxofoondocent Rombout Stegink 

Ons bereikte het verdrietige bericht dat Rombout Stegink is overleden. Rombout gaf saxofoonles bij onze vereniging.  Rombout gaf les voor Scholen in het Kunst Amersfoort en deed dat een dag in de week ook in het Kunstgebouw in Leusden. Sinds september 2020 gaf hij ook les aan leerlingen van muziekvereniging Lisiduna. Leerlingen die hij voor onze…

Lisiduna Fav Icon

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten?