Video-opname_webversie

Lisiduna maakt videoverhaal over ontstaan van Leusden

Met ons orkest brengen we het verhaal van het ontstaan en de ontwikkeling van Leusden over de bühne. Zaterdag 6 maart zijn onze 30 muzikanten allemaal individueel op video gezet op meer dan 15 verschillende markante plekken in Leusden en Achterveld. Al deze beelden vormen samen het verhaal van Leusden. Onze dirigent Cees Coenen zet de video in elkaar, met daaronder muziek die door de muzikanten zelf is ingespeeld.

Het ontstaan van Leusden

De video begint bij het torentje van Oud-Leusden, het oudste torentje van Nederland. Vanuit hier, waar ooit Villa Lisiduna zou hebben gestaan, is de ontwikkeling van Leusden begonnen. Ook andere historische gebouwen zijn vastgelegd op video, bijvoorbeeld de Bewaarschool aan de Ooievaarshorsterweg. Het tweede deel van de video gaat over markante plekken uit de Tweede Wereldoorlog, met beelden bij de Asschatterkeerkade en de kerk in Achterveld, waar het Akkoord van Achterveld werd getekend. In het derde en laatste deel van de video laten we de expansiedrift van Leusden zien met beelden van verschillende wijken in Leusden. De video eindigt bij het nieuwste markante gebouw in Leusden: het pand van Afas.
Op de verschillende locaties zijn de muzikanten individueel en al musicerend gefilmd. Al deze beelden worden uiteindelijk achter elkaar gemonteerd zodat er één verhaal ontstaat.

Muziek van Lisiduna

De video wordt voorzien van muziek die is gespeeld door onze muzikanten. Het muziekstuk hebben de muzikanten thuis al ingespeeld zodat er geen achtergrond geluid is. Cees Coenen heeft hiervoor een script gemaakt, de video opnames gemaakt en hij zet de hele video in elkaar.

Cees Coenen: “Het is een groot project want alle muziekvideo’s en alle beelden uit Leusden moeten onder elkaar worden gezet. Maar het is zo gaaf om te doen, want we laten allerlei mooie plekken zien én alle muzikanten hebben weer iets te doen. We moeten natuurlijk toch op zoek naar manieren om de muzikanten ‘bezig te houden’ en dit project geeft weer ontzettend veel nieuwe energie.”

Cees Coenen

Teaser voor concert

Dit jaar wilden we eigenlijk een groot concert geven over het ontstaan en de ontwikkeling van Leusden. Aangezien dit niet door kon gaan, zochten we een andere manier om aan de slag te gaan. De video is een warmmakertje voor het concert dat we geven als het allemaal weer kan.

Muzikale herinnereingen

Dit verslag hoort bij één of meer optredens uit de serie 'muzikale herinneringen'.

Andere berichten

Een kort overzicht van de vorige berichten. Wil je meer lezen klik dan door op alle berichten

In memoriam: saxofoondocent Rombout Stegink 

Ons bereikte het verdrietige bericht dat Rombout Stegink is overleden. Rombout gaf saxofoonles bij onze vereniging.  Rombout gaf les voor Scholen in het Kunst Amersfoort en deed dat een dag in de week ook in het Kunstgebouw in Leusden. Sinds september 2020 gaf hij ook les aan leerlingen van muziekvereniging Lisiduna. Leerlingen die hij voor onze…

Lisiduna Fav Icon

Lisiduna bij Groot Zandbrink: de perfecte muzikale tussenstop

Zondag 16 april 2023 tussen 13 en 14 april treedt het orkest van Lisiduna op bij Hoeve Groot Zandbrink in Leusden. Geniet van koffie en taart en een gevarieerd muzikaal repertoire. Een perfecte tussenstop tijdens je fietstocht of wandeling.

Groot Zandbrink

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten?