WhatsApp-Image-2019-03-28-at-23.25.06

Lisiduna in show Claudia de Breij

Donderdag 28 maart en vrijdag 29 maart speelden een aantal muzikanten van Lisiduna mee in het slotstuk van de show van Claudia de Breij. Maar liefst veertig muzikanten van verenigingen uit de regio leverden twee avonden hun bijdrage voor een uitverkochte theaterzaal in de Flint in Amersfoort.

Het slotstuk “Voor de harmonie” is gearrangeerd door onze dirigent Cees Coenen. In iedere plaats waar Claudia speelt, wordt de plaatselijke harmonie opgetrommeld om dit stuk mee te spelen. ‘De harmonie’ is een rode draad in de voorstelling #NU van Claudia de Breij. Als kind wilde ze graag bij de harmonie, maar er was geen plek voor haar op saxofoon. Ze moest een muzikale concessie doen, want zoals de voorzitter van deze harmonie aangaf: “Soms doe je iets niet voor je eigen belang, soms doe je iets voor de harmonie.” Het publiek werd compleet verrast door de veertig muzikanten die vanuit alle hoeken de zaal in kwamen lopen. Tot slot namen Claudia, haar band en de muzikanten het publiek mee ‘de straat op’.

Er deden muzikanten mee vanuit verschillende verenigingen uit Amersfoort, Nijkerk, Woudenberg en Leusden. Cees Coenen: “Ik had een oproep gedaan op facebook met de vraag wie hieraan mee wilde doen. Daar werd heel enthousiast op gereageerd. Binnen een paar dagen had ik veertig muzikanten bij elkaar. Het was ontzettend gaaf om dit project met mensen van allerlei verenigingen te doen. Zo zie je dat het helemaal niet uitmaakt waar je vandaan komt. Samen muziek maken is uiteindelijk wat iedereen dan leuk vindt!”

Andere berichten

Een kort overzicht van de vorige berichten. Wil je meer lezen klik dan door op alle berichten

In memoriam: saxofoondocent Rombout Stegink 

Ons bereikte het verdrietige bericht dat Rombout Stegink is overleden. Rombout gaf saxofoonles bij onze vereniging.  Rombout gaf les voor Scholen in het Kunst Amersfoort en deed dat een dag in de week ook in het Kunstgebouw in Leusden. Sinds september 2020 gaf hij ook les aan leerlingen van muziekvereniging Lisiduna. Leerlingen die hij voor onze…

Lisiduna Fav Icon

Lisiduna bij Groot Zandbrink: de perfecte muzikale tussenstop

Zondag 16 april 2023 tussen 13 en 14 april treedt het orkest van Lisiduna op bij Hoeve Groot Zandbrink in Leusden. Geniet van koffie en taart en een gevarieerd muzikaal repertoire. Een perfecte tussenstop tijdens je fietstocht of wandeling.

Groot Zandbrink

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten?