20211106_190643

Lisiduna bij de Sint Maartenoptocht in Leusden

Op zaterdag 6 november begeleidde ons dweilorkest de Sint Maartenoptocht in Leusden. De optocht begon bij de Sint Jozefkerk aan de Hamersveldseweg en eindigde bij de Marcuskerk aan de Asschatterweg. Er deden een paar honderd basisschoolkinderen uit Leusden mee aan de optocht.
Bij de Sint Jozefkerk werd aan de kinderen het verhaal van Sint Maarten verteld. Het dweilorkest speelde tussendoor een aantal bekende Sint Maartenliedjes. De kinderen stonden te popelen om met hun lampion aan de optocht te beginnen. Tijdens de optocht liep het dweilorkest voorop en daarachter volgde een stoet aan kinderen en zelfs een paard met daarop Sint Maarten. We liepen over de Hamersveldseweg en speelden bekende Sint Maarten liedjes zoals ’11 november is de dag’, maar ook liedjes van Kinderen voor Kinderen (voor de kids) en Sweet Caroline van Neil Diamond (voor de ouders ?). De stoet ging over winkelcentrum de Biezenkamp naar de Marcuskerk. Daar stond de Koek en Zopie al klaar. Terwijl de ouders en kinderen in de rij stonden, speelden wij nog een aantal liedjes.
Fijn om weer voor ons eigen dorp muziek te kunnen maken. En natuurlijk ook erg gezellig om weer samen op pad te zijn!

Andere berichten

Een kort overzicht van de vorige berichten. Wil je meer lezen klik dan door op alle berichten

Lisiduna bij Groot Zandbrink: de perfecte muzikale tussenstop

Zondag 16 april 2023 tussen 13 en 14 april treedt het orkest van Lisiduna op bij Hoeve Groot Zandbrink in Leusden. Geniet van koffie en taart en een gevarieerd muzikaal repertoire. Een perfecte tussenstop tijdens je fietstocht of wandeling.

Groot Zandbrink

Memorabel kerstconcert Lisiduna

Zaterdag 10 december gaf muziekvereniging Lisiduna een indrukwekkend kerstconcert voor een volle zaal in de Koningshof. Een avond van verbinding en vol hoogtepunten, waaronder zelfs een huwelijksaanzoek. Er werd samengewerkt met kinderen uit Leusden en Achterveld en met Oekraïense vluchtelingen die in Leusden verblijven.

Kerstconcert Lisiduna Leusden 2022

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten?