Kompasschilderen

Leerlingen Kompas schilderen voor Lisiduna meets Rembrandt

Leerlingen van basisschool het Kompas doen mee aan ‘Lisiduna meets Rembrandt’, een project waarbij muziekvereniging Lisiduna muziek verbindt met de schilderijen van Rembrandt van Rijn. De kinderen kregen les in het atelier van Evelien Kooloos.
Schilderen
Twintig kinderen uit de groepen 4 en 7 deden mee aan de schilderles in het atelier van Evelien Kooloos in Achterveld. De schorten gingen om en het was schilderen geblazen. Op een palet liet Evelien zien hoe je verf kan mengen. Voor iedereen stond een ezel klaar met daarop een doek. Eerst zetten de kinderen een grof model op het doek. Daarna vulden ze dit in met kleuren. Er werd hard gewerkt en veel onderling overlegd hoe je het beste iets kon schilderen. Gerda Luijs (leerkracht van het Kompas): “Dit is zo hard nodig. Niet alleen taal en rekenen zijn van belang in het basisonderwijs, maar ook het vullen van je persoon met creativiteit en ruimte.” Ook Evelien Kooloos is onder de indruk: “Je weet niet wat je ziet. Ze maken soms zulke mooie kleurinvullingen of keuzes van een onderwerp. Echt fantastisch!” Anderhalf uur later zette iedere leerling een handtekening onder het schilderij.

Expositie
De schilderijen worden van 11 tot 21 februari tentoongesteld in het Huis van Leusden. Hier is dan ook schilderwerk te zien van de Leusdense schilderclub de Vrije Kwasten en van bewoners van het Huis van Leusden.

Lisiduna meets Rembrandt
De schilderijen worden gemaakt voor het project ‘Lisiduna meets Rembrandt’. Op zaterdag 15 februari kan het publiek genieten van een avond lang kunst en muziek van Leusdense bodem. Ook popkoor Popvalley en leerlingen van het Kla4 en de Brink doen mee. Kaarten voor het concert kosten 12,50 (inclusief consumptie). Je kunt ze reserveren via rembrandt@lisiduna.nl of kopen bij Poelier Ebbelaar of Slagerij Timmer. Kijk voor meer informatie op www.lisiduna.nl.

Andere berichten

Een kort overzicht van de vorige berichten. Wil je meer lezen klik dan door op alle berichten

In memoriam: saxofoondocent Rombout Stegink 

Ons bereikte het verdrietige bericht dat Rombout Stegink is overleden. Rombout gaf saxofoonles bij onze vereniging.  Rombout gaf les voor Scholen in het Kunst Amersfoort en deed dat een dag in de week ook in het Kunstgebouw in Leusden. Sinds september 2020 gaf hij ook les aan leerlingen van muziekvereniging Lisiduna. Leerlingen die hij voor onze…

Lisiduna Fav Icon

Lisiduna bij Groot Zandbrink: de perfecte muzikale tussenstop

Zondag 16 april 2023 tussen 13 en 14 april treedt het orkest van Lisiduna op bij Hoeve Groot Zandbrink in Leusden. Geniet van koffie en taart en een gevarieerd muzikaal repertoire. Een perfecte tussenstop tijdens je fietstocht of wandeling.

Groot Zandbrink

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten?