IMG-20200115-WA0017

Leerlingen Kla4 en de Brink doen mee met Lisiduna meets Rembrandt

Leerlingen van de basisscholen de Kla4 en de Brink doen mee met het project ‘Lisiduna meets Rembrandt’. Twintig kinderen uit verschillende klassen krijgen vier muzieklessen op de school zelf. Hiermee werken ze toe naar een bijdrage op zaterdag 15 februari, waarin er voor hen een rol is samen met ons.
Enthousiaste, ritmische leerlingen
De muzieklessen worden gegeven door Monique Schouren, een muziekdocent van Lisiduna. Op dinsdag 14 januari was de eerste les, die in het teken stond van slaginstrumenten. Monique: “Het was een erg leuke les met veel enthousiaste en ritmisch aangelegde kinderen. Ze wisselden op mijn teken meestal vlekkeloos van ritme, heel knap!” De kinderen gaan niet alleen met trommels aan de slag. Kinderen die al een instrument bespelen mogen die in overleg ook meenemen naar de lessen. Bij de tweede les zijn er twee kinderen die een viool en een blokfluit meenemen.

Samen muziek maken
Naast zelf muziek maken, maken de kinderen ook kennis met verschillende instrumenten. Muziekdocent Monique: “De bariton en dwarsfluit die ik had meegenomen vonden de kinderen erg interessant. Niemand raadde wat er in de koffers zat. Ik ben benieuwd of ze volgende week de trombone raden.” We willen met de lessen de kinderen laten ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken. Door de lessen hebben de kinderen ook de unieke kans om als echte muzikant mee te doen in een concert en samen met een orkest te spelen. Zo wordt er ook samen met het orkest geoefend tijdens de generale repetitie op vrijdag 14 februari. Rob Leeuwenburg (voorzitter Lisiduna): “Tijdens onze concerten werken we graag samen met andere Leusdenaren, zoals andere verenigingen of lokale ondernemers. Dit keer wilden we ook graag de jeugd erbij betrekken. Muziek maken hoeft niet ingewikkeld te zijn. In vier lessen kunnen we de kinderen op een laagdrempelige manier met ons mee laten doen. En dan hopen we dat ze natuurlijk net zo enthousiast worden over muziek maken als wij!”

Lisiduna meets Rembrandt
We organiseren op 15 februari 2020 Lisiduna meets Rembrandt, een project waarbij we de link leggen tussen muziek en de werken van de grote meester. Je kunt een avond lang genieten van muziek en schilderkunst van Leusdense bodem. Het project voeren we uit met een projectorkest, waarmee we sinds oktober om de week repeteren. Zo is er bijvoorbeeld ook een muzikant bij op contrabas! Een nieuwe toevoeging aan ons harmonieorkest.

Tijdens het concert staat het projectorkest niet alleen op het podium. Zo zal het Leusdense koor Popvalley haar bijdrage leveren aan Lisiduna meets Rembrandt. We werkten al eerder samen met Popvalley, tijdens de popconcerten in 2016. Daarnaast zullen Leusdense schilders schilderijen maken die tijdens het concert tentoon worden gesteld. Het is naast een concert dus ook een schilderijenexpositie.

Kaarten
Kaarten voor ‘Lisiduna meets Rembrandt’ kosten 12,50 (inclusief consumptie in de pauze) en zijn te koop via rembrandt@lisiduna.nl en bij slagerij Timmer (de Biezenkamp) en poelier Ebbelaar (de Hamershof).


Kaarten kopen

Andere berichten

Een kort overzicht van de vorige berichten. Wil je meer lezen klik dan door op alle berichten

In memoriam: saxofoondocent Rombout Stegink 

Ons bereikte het verdrietige bericht dat Rombout Stegink is overleden. Rombout gaf saxofoonles bij onze vereniging.  Rombout gaf les voor Scholen in het Kunst Amersfoort en deed dat een dag in de week ook in het Kunstgebouw in Leusden. Sinds september 2020 gaf hij ook les aan leerlingen van muziekvereniging Lisiduna. Leerlingen die hij voor onze…

Lisiduna Fav Icon

Lisiduna bij Groot Zandbrink: de perfecte muzikale tussenstop

Zondag 16 april 2023 tussen 13 en 14 april treedt het orkest van Lisiduna op bij Hoeve Groot Zandbrink in Leusden. Geniet van koffie en taart en een gevarieerd muzikaal repertoire. Een perfecte tussenstop tijdens je fietstocht of wandeling.

Groot Zandbrink

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten?