23032821_1728200853888615_4860042488307434283_n

Lisiduna brengt Leusden en Amersfoort in kerstsfeer

Muziekvereniging Lisiduna geeft de komende weken verschillende kerstoptredens. De malletband, het orkest en het Kei Stedelijk Opleidingsorkest (KSO) is in Leusden en Amersfoort te zien en horen.
Malletband bij kerststallententoonstelling
Op dinsdagavond 12 december treedt de malletband op bij de kerststallententoonstelling in de Sint Ansfriduskerk in Amersfoort. Van 19.30 tot 20.15 uur speelt de slagwerkgroep kerstmuziek in de kerk. De opbrengst van onder andere de entree (€2,-) gaat volledig naar een project van het Ronald McDonald huis!

Kerstconcert KSO
Op woensdag 13 december doet het KSO mee aan het kerstconcert van de Scholen in de Kunst. In het KSO spelen de leerlingen van Lisiduna samen met leerlingen van de Amersfoortse verenigingen Coda, Juliana/Bernhard, en Wilskracht. Het kerstconcert is van 18.45 tot 20.30 uur in de St. Martinuskerk in Hoogland. Kaartjes kosten €4,- en zijn verkrijgbaar via www.scholenindekunst.nl.

Op vrijdag 15 december treedt het KSO op in café Bruis in het Eemhuis in Amersfoort. Het optreden is van 18.30 tot 19.15 uur en de toegang is gratis.

Malletband en orkest bij kerstbomenverkoop Lockhorst
Op zaterdag 16 december verzorgen het orkest en de malletband live kerstmuziek bij de kerstbomenverkoop op landgoed Lockhorst (Lockhorsterweg 4, Leusden). Van 11.00 tot 13.00 uur zorgen de twee muzikale groepen voor nog meer kerstsfeer!

Orkest bij ‘Proef de Biezenkamp’
Op zaterdag 23 december speelt het orkest bij ‘Proef de Biezenkamp’. Tussen de kersthuisjes op de Biezenkamp speelt het orkest tussen 14.00 en 16.00 uur kerstmuziek. De bezoekers kunnen in een kerstlandschap genieten van eten, glühwein en gezelligheid.

Na deze mooie optredens nadert het einde van 2017. Een fantastisch jaar met onder andere het brunchconcert ‘Wakker Worden Met Lisiduna’, het vernieuwde Koningsdagconcert en de deelname aan Opera Leusden. Rob Leeuwenburg, voorzitter van Lisiduna: ‘Met trots kijken we terug op 2017. We hebben ontzettend veel mooie optredens gedaan! Zo hopen we de vereniging meer bekendheid te geven in Leusden. Ook 2018 wordt een mooi jaar voor Lisiduna. We bestaan dan namelijk 110 jaar!’.

Andere berichten

Een kort overzicht van de vorige berichten. Wil je meer lezen klik dan door op alle berichten

Dweilorkest speelt op smartlappenfestival Amersfoort

Een dag vol muziek, plezier & meezingers! Ons dweilorkest mocht dit jaar meedoen aan het Smartlappenfestival Amersfoort. De dag was prachtig, met mooi rustig en warm weer. Na een optreden bij café Koppelpoort gingen we aan boord van een boot van de Waterlijn. Daarmee voeren we naar de Kamperbinnenpoort om een kort optreden te geven.…

Dweilorkest 13-4-2024

Zomerse sferen; Vive la France

Voor ons zomerconcert zoeken wij bruisende muzikanten die samen met ons de honderden mensen op het dorpsplein meenemen op een zomers avontuur vol Franse chansons, zoete ballads, wijn, stokbrood en opzwepende pop. Het repertoire bestaat uit lichte muziek in Franse sferen en is voor iedereen te spelen. Het Project Orkest is de hoofdact van het muzikale programma…

Flowerpower tijdens wijkfeest

Nieuw dirigenten duo

Het vertrek van dirigent Cees Coenen heeft grote impact binnen onze hechte vereniging. Maar gelukkig kunnen we melden dat onze zoektocht naar een nieuwe dirigent ons uiteindelijk 2 nieuwe dirigenten heeft opgeleverd: Emile van der Peet en Jos Pijnappel. Emile gaat vanaf 2 april aan de slag als vaste dirigent van het orkest. Jos zal…

Dirigentenduo

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten?