lisiduna-kerst-banner

Kerstconcert Keeping The Dream Alive

Op zaterdag 10 december organiseert muziekvereniging Lisiduna het kerstconcert ‘Keeping the Dream Alive’ in kerk de Koningshof in Leusden. Het wordt een warme en diverse avond met verschillende samenwerkingen. Traditionele kerstmuziek passeert natuurlijk de revue, maar Lisiduna zal het publiek ook verrassen met andere muziek passend in de (kerst)sfeer. Het kerstconcert wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Samenlevingsinitiatieven Leusden.

Kerstspel en kinderkoor

Naast dat het orkest van Lisiduna het publiek in kerstsferen brengt met kerstmuziek, zijn er nog andere elementen die dit concert tot een bijzondere avond maken. Er is een projectkinderkoor opgezet waaraan 20 kinderen uit Leusden en Achterveld meedoen. Onder leiding van dirigent Pieter Struijk en pianiste Annelieke Overgoor oefenen zij hard op hun kerstrepertoire. Onder begeleiding van het orkest, dan wel de piano, laten zij op 10 december het resultaat horen. Voor de pauze wordt door een aantal andere kinderen het kerstverhaal gespeeld. Het verhaal wordt afgewisseld met de muziek van orkest en koor.

Oekraïense samenwerking

Voor de zomer van 2022 kwam Lisiduna in contact met Anatoly, een gevluchte Oekraïener én saxofonist. Sindsdien is hij iedere vrijdag bij de repetitie. Dan blijkt maar weer hoe universeel de taal van muziek is. Communiceren via taal is soms lastig, maar via muziek is dat probleem er niet. Er is via Anatoly een Oekraïens projectkoor opgezet die ook haar bijdrage zal leveren tijdens dit concert.

Kaarten

Kaarten voor het kerstconcert zijn 12,50 euro (inclusief consumptie) en verkrijgbaar via kerstconcert@lisiduna.nl of via leden van Lisiduna.

Kerstconcert Keeping The Dream Alive

Wanneer: zaterdag 10 december 2022
Waar: De Koningshof, Blekerij 33, Leusden
Aanvang: 19.30 uur
Meer info: lisiduna.nl/kerstconcert

Andere berichten

Een kort overzicht van de vorige berichten. Wil je meer lezen klik dan door op alle berichten

In memoriam: saxofoondocent Rombout Stegink 

Ons bereikte het verdrietige bericht dat Rombout Stegink is overleden. Rombout gaf saxofoonles bij onze vereniging.  Rombout gaf les voor Scholen in het Kunst Amersfoort en deed dat een dag in de week ook in het Kunstgebouw in Leusden. Sinds september 2020 gaf hij ook les aan leerlingen van muziekvereniging Lisiduna. Leerlingen die hij voor onze…

Lisiduna Fav Icon

Lisiduna bij Groot Zandbrink: de perfecte muzikale tussenstop

Zondag 16 april 2023 tussen 13 en 14 april treedt het orkest van Lisiduna op bij Hoeve Groot Zandbrink in Leusden. Geniet van koffie en taart en een gevarieerd muzikaal repertoire. Een perfecte tussenstop tijdens je fietstocht of wandeling.

Groot Zandbrink

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten?