Kei Stedelijk Opleidingsorkest

De leerlingen van Lisiduna kunnen als onderdeel van het lesprogramma bij het Kei Stedelijk Opleidingsorkest (KSO) spelen. Bij het KSO spelen Lisiduna leerlingen en leerlingen van docenten van Scholen In de Kunst en andere muziekverenigingen uit Amersfoort: Wilskracht, Juliana & Bernhard en KAMV. Het KSO bestaat momenteel uit 25 à 30 blaas- en slagwerkleerlingen van alle leeftijden.
Door het samenspelen in het KSO kunnen de leerlingen ontdekken hoe leuk het is om samen muziek te maken. Zo worden ze voorbereid op het spelen in het harmonieorkest.

Repertoire en niveau

Twee keer per jaar wisselt het repertoire. Ze spelen kortere muziekstukken die op drie speelniveaus beschikbaar zijn. Het KSO is bedoeld voor leerlingen vanaf vier à zes  maanden les tot het A-niveau. Leerlingen kunnen op twee momenten in het jaar instromen: na de zomer- of na de kerstvakantie.

Dirigent en repetities

Liesbeth, een energieke en creatieve dirigente, leidt wekelijks in het Nieuwe Eemhuis (Eemplein, Amersfoort) de repetitie. Tijdens de wekelijkse repetities wordt een afwisselend repertoire geoefend. Daarbij wordt zoveel mogelijk aangesloten bij wat de leerlingen leuk vinden en wat tegelijkertijd ook leerzaam is. Het luisteren naar elkaar en kijken naar de dirigent is daarbij erg belangrijk.

De repetities zijn op vrijdagavond van 18.45 – 19.30 uur in het Eemhuis (Eemplein, Amersfoort). 

Kei Stedelijk Opleidingsorkest

Waar staan we voor?

De leerlingen van Lisiduna kunnen als onderdeel van het lesprogramma bij het Kei Stedelijk Opleidingsorkest (KSO) spelen. Bij het KSO spelen Lisiduna leerlingen.

  • Samen muziek maken

  • Drie speelniveau's

  • Leren samenspelen voor kinderen

  • Ontdekken hoe leuk muziek is

Keistedelijk Opleidings Orkest

verschillende orkesten

Maak ook kennis met de andere orkesten