IGP9118

In memoriam: Ties Wagensveld

Zaterdag 22 december bereikte ons het verdrietige nieuws dat onze malletbandinstructeur Ties Wagensveld na een korte periode van ziekte is overleden. Ties was een gewaardeerde man bij Lisiduna en hij heeft veel voor de vereniging betekend.
In 2004 werd Ties instructeur van de malletband van Lisiduna. Hij heeft de leden van de malletband andere muziek leren spelen en waarderen dan ze voorheen gewend waren. Dit kwam onder andere door zijn passie voor jazzmuziek. Hij herschreef nummers naar de bezetting van de malletband.

Met Ties was het nooit saai bij de malletband. De muzikanten hoefden maar aan te geven dat ze een leuk nummer hadden gehoord op de radio en de volgende week stond het stuk op de lessenaar. Zo werd er veel verschillende muziek gespeeld in een jaar.

Ook hield Ties zich aan zijn woord. Als een stuk er goed in zat, riep Ties: “Die kan op cd!”. En zo gezegd, zo gedaan: in 2010 nam de malletband een cd op. Daar waren ze uiteraard ontzettend trots op!

De repetities waren erg belangrijk voor Ties. Voor iedere dinsdag had hij een programma en hij wilde dat graag afmaken zoals hij het in zijn hoofd had. Ties hield er dan ook niet van als de malletbandleden te druk waren op de repetitie of als muzikanten zich afmeldden, want dat schopte de planning in de war. Echter, als ze compleet waren, dan riep hij: “Dat gaat mij weer een baksel kosten!” En een week later was er iets lekkers voor bij de koffie.

In 2011 stopte Ties als instructeur bij Lisiduna. In 2016 heeft de malletband hem teruggevraagd en gingen ze weer door waar ze vijf jaar eerder gebleven waren. Er volgden twee mooie jaren waarbij Ties de malletband wederom aanstak met zijn enthousiasme voor muziek maken.

Lisiduna, en in het bijzonder de malletband, neemt afscheid van een bijzondere man. Wij zijn blij dat wij hem hebben gekend en dat zijn muzikale pad dat van Lisiduna heeft gekruist.

Andere berichten

Een kort overzicht van de vorige berichten. Wil je meer lezen klik dan door op alle berichten

Dweilorkest speelt op smartlappenfestival Amersfoort

Een dag vol muziek, plezier & meezingers! Ons dweilorkest mocht dit jaar meedoen aan het Smartlappenfestival Amersfoort. De dag was prachtig, met mooi rustig en warm weer. Na een optreden bij café Koppelpoort gingen we aan boord van een boot van de Waterlijn. Daarmee voeren we naar de Kamperbinnenpoort om een kort optreden te geven.…

Dweilorkest 13-4-2024

Zomerse sferen; Vive la France

Voor ons zomerconcert zoeken wij bruisende muzikanten die samen met ons de honderden mensen op het dorpsplein meenemen op een zomers avontuur vol Franse chansons, zoete ballads, wijn, stokbrood en opzwepende pop. Het repertoire bestaat uit lichte muziek in Franse sferen en is voor iedereen te spelen. Het Project Orkest is de hoofdact van het muzikale programma…

Flowerpower tijdens wijkfeest

Nieuw dirigenten duo

Het vertrek van dirigent Cees Coenen heeft grote impact binnen onze hechte vereniging. Maar gelukkig kunnen we melden dat onze zoektocht naar een nieuwe dirigent ons uiteindelijk 2 nieuwe dirigenten heeft opgeleverd: Emile van der Peet en Jos Pijnappel. Emile gaat vanaf 2 april aan de slag als vaste dirigent van het orkest. Jos zal…

Dirigentenduo

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten?