IGP9118

In memoriam: Ties Wagensveld

Zaterdag 22 december bereikte ons het verdrietige nieuws dat onze malletbandinstructeur Ties Wagensveld na een korte periode van ziekte is overleden. Ties was een gewaardeerde man bij Lisiduna en hij heeft veel voor de vereniging betekend.
In 2004 werd Ties instructeur van de malletband van Lisiduna. Hij heeft de leden van de malletband andere muziek leren spelen en waarderen dan ze voorheen gewend waren. Dit kwam onder andere door zijn passie voor jazzmuziek. Hij herschreef nummers naar de bezetting van de malletband.

Met Ties was het nooit saai bij de malletband. De muzikanten hoefden maar aan te geven dat ze een leuk nummer hadden gehoord op de radio en de volgende week stond het stuk op de lessenaar. Zo werd er veel verschillende muziek gespeeld in een jaar.

Ook hield Ties zich aan zijn woord. Als een stuk er goed in zat, riep Ties: “Die kan op cd!”. En zo gezegd, zo gedaan: in 2010 nam de malletband een cd op. Daar waren ze uiteraard ontzettend trots op!

De repetities waren erg belangrijk voor Ties. Voor iedere dinsdag had hij een programma en hij wilde dat graag afmaken zoals hij het in zijn hoofd had. Ties hield er dan ook niet van als de malletbandleden te druk waren op de repetitie of als muzikanten zich afmeldden, want dat schopte de planning in de war. Echter, als ze compleet waren, dan riep hij: “Dat gaat mij weer een baksel kosten!” En een week later was er iets lekkers voor bij de koffie.

In 2011 stopte Ties als instructeur bij Lisiduna. In 2016 heeft de malletband hem teruggevraagd en gingen ze weer door waar ze vijf jaar eerder gebleven waren. Er volgden twee mooie jaren waarbij Ties de malletband wederom aanstak met zijn enthousiasme voor muziek maken.

Lisiduna, en in het bijzonder de malletband, neemt afscheid van een bijzondere man. Wij zijn blij dat wij hem hebben gekend en dat zijn muzikale pad dat van Lisiduna heeft gekruist.

Andere berichten

Een kort overzicht van de vorige berichten. Wil je meer lezen klik dan door op alle berichten

In memoriam: saxofoondocent Rombout Stegink 

Ons bereikte het verdrietige bericht dat Rombout Stegink is overleden. Rombout gaf saxofoonles bij onze vereniging.  Rombout gaf les voor Scholen in het Kunst Amersfoort en deed dat een dag in de week ook in het Kunstgebouw in Leusden. Sinds september 2020 gaf hij ook les aan leerlingen van muziekvereniging Lisiduna. Leerlingen die hij voor onze…

Lisiduna Fav Icon

Lisiduna bij Groot Zandbrink: de perfecte muzikale tussenstop

Zondag 16 april 2023 tussen 13 en 14 april treedt het orkest van Lisiduna op bij Hoeve Groot Zandbrink in Leusden. Geniet van koffie en taart en een gevarieerd muzikaal repertoire. Een perfecte tussenstop tijdens je fietstocht of wandeling.

Groot Zandbrink

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten?