img141

In memoriam: Mevrouw Duinsbergen

Woensdag 30 juni bereikte ons het verdrietige bericht dat Ger Duinsbergen op 92-jarige leeftijd is overleden. Mevrouw Duinsbergen is lang betrokken geweest bij muziekvereniging Lisiduna.

Mevrouw Bob

Ze was de echtgenote van Bob Duinsbergen (overleden in 1989) en werd door vele leden dan ook ‘vrouw Bob’ genoemd. Toen haar man nog leefde, vergaderde het bestuur van Lisiduna vaak bij huize Duinsbergen aan de Arnhemseweg (tegenover de Mof). Tijdens deze vergaderingen zorgde Ger altijd voor de koffie en het borreltje. En soms bemoeide ze zich ook weleens met bepaalde onderwerpen, de vrouwelijke inbreng in het mannenbolwerk van het bestuur.

Uniformen passen op het koude zoldertje

Mevrouw Duinsbergen heeft jaren lang de uniformen van de vereniging beheerd. Ze ging mee bij het uitzoeken van nieuwe uniformen en deed kleine verstelwerkzaamheden. Ger zorgde ervoor dat we er tip top uitzagen als we ergens een optreden hadden. Was je niet correct gekleed (bijv. geen zwarte sokken of schoenen) dan zei Ger er wat van. Je zorgde dan wel dat het de volgende keer in orde was, want anders belde ze je vader of moeder dat dit niet zo kon. Stropdassen knopen heeft ze ook veelvuldig gedaan omdat sommige knopen er niet uitzagen.
In al die jaren zijn heel wat leden bij dat huisje aan de Arnhemseweg geweest om een uniform te passen. En als je daar in de winter was, dan was het best koud daar op zolder, of achter het gordijn in de slaapkamer ;-). Hoe al die uniformen in dat huisje gehangen hebben, is voor velen nog steeds een raadsel…

Het historische archief van Ger

Ook hield Ger jaren lang trouw de berichtgeving in de plaatselijke kranten bij en knipte elk artikel uit dat over Lisiduna ging. Zij had in de loop der jaren een behoorlijk archief door opgebouwd. Hele plakboeken legde ze aan, vol met deze artikelen en foto’s over optredens, concerten en andere activiteiten van de vereniging. We maken hier nog steeds dankbaar gebruik van als we weer eens op zoek zijn naar een historisch feitje.

De lopende drogist

Mevrouw Duinsbergen stond ook aan de wieg van de opkomst van de majoretten, eind jaren ’60/begin jaren ’70. Ook daar moesten natuurlijk uniformen en laarzen voor komen en ook daarvan hingen er een aantal bij haar in huis. Ger liep jaren lang mee met optredens en was aanwezig bij concerten en concoursen. Altijd had zij dan een tas bij zich waar van alles in zat zoals panty’s, reserve stokken voor de tamboers, pleisters, veiligheidsspelden, plakband ,verband, paracetamol, druivensuiker, pepermunt, water, maandverband, veters en nog meer. Kortom, een drogisterij was er niets bij. Verloor je tijdens het marslopen iets, Ger raapte het op en gaf het je weer terug. Ger liep al naast je voordat jezelf in de gaten had dat het niet lekker met je ging en haalde je uit de rij om te voorkomen dat je omviel. Even bijkomen met wat water en een pepermuntje en dan kon je verderop weer aansluiten.
Previous
Next

Erelid

In 1999 is zij voor alle jaren van dienstbaarheid erelid van de vereniging geworden. Pas toen zij 80 jaar werd (2009), zijn de uniformen verplaatst naar Janette van de Bunt. Uiteraard hebben we haar toen extra in het zonnetje gezet voor al dat werk. Zij bleef tot aan haar overlijden belangstelling houden voor Lisiduna. Toen zij verhuisde naar de Geertrudishof, zorgde zij ervoor dat er daar oud papier werd verzameld voor de vereniging. Ze was er dan ook niet blij mee dat dat hoekje later opgeofferd moest worden voor wat anders. Ger was donateur en een trouwe toehoorder bij bijna al onze optredens in Leusden en omgeving.
Mevrouw Duisbergen, Ger, zal nog heel lang in onze gedachten blijven.
Previous
Next

Andere berichten

Een kort overzicht van de vorige berichten. Wil je meer lezen klik dan door op alle berichten

Lisiduna bij Groot Zandbrink: de perfecte muzikale tussenstop

Zondag 16 april 2023 tussen 13 en 14 april treedt het orkest van Lisiduna op bij Hoeve Groot Zandbrink in Leusden. Geniet van koffie en taart en een gevarieerd muzikaal repertoire. Een perfecte tussenstop tijdens je fietstocht of wandeling.

Groot Zandbrink

Memorabel kerstconcert Lisiduna

Zaterdag 10 december gaf muziekvereniging Lisiduna een indrukwekkend kerstconcert voor een volle zaal in de Koningshof. Een avond van verbinding en vol hoogtepunten, waaronder zelfs een huwelijksaanzoek. Er werd samengewerkt met kinderen uit Leusden en Achterveld en met Oekraïense vluchtelingen die in Leusden verblijven.

Kerstconcert Lisiduna Leusden 2022

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten?