WhatsApp-Image-2018-09-30-at-17.00.44-1

Huldiging twee jubilarissen: Ellen 40 en Evert 50 jaar lid!

Tijdens de studiedag voor het jubileumconcert werden twee leden van Lisiduna gehuldigd. Evert van de Berkt (50 jaar lid) en Ellen Bokhorst (40 jaar lid) vierden hun jubileum.

Evert van de Berkt werd in 1967 lid van Lisiduna en begon op klarinet. Later ging hij over op saxofoon en hij speelde overal mee: bij de kapel (eerst “de Vatenkrakers” en nu “Kan die Maatje”), de marchingband en in het orkest. Bovendien is Evert veertien jaar voorzitter geweest van de muziekvereniging, van 1998 tot 2012. Voor die tijd was hij ook al heel wat jaren algemeen bestuurslid. In 2008 is Evert Koninklijk onderscheiden en benoemd tot Erelid. Nog steeds zet hij zich ontzettend veel in voor de muziekvereniging. Op dit moment slaat hij grote trom en klein slagwerk zoals beatring in het orkest.

Ellen Bokhorst werd in 1976 lid van Lisiduna, toen als majorette. In 1984 kwam er een einde aan het tijdperk majoretten. Ellen is toen begonnen op klarinet en na een jaar ging ze over op dwarsfluit. Later is ze ook piccolo erbij gaan spelen. Ook Ellen is daarnaast actief in het bestuur, maar dan juist in de laatste jaren (sinds september 2017). Zij vervult op dit moment de functie van secretaris en penningmeester. Net als Evert speelt Ellen nog steeds een belangrijke rol binnen Lisiduna.

Beide leden hebben de muziekvereniging zien ontwikkelen. Ze gingen op concoursen, speelden mee met de jaarlijkse uitvoering, eerst in de kantine van Automobielhandel PON en later in de Korf en ze maakten meerdere jubilea mee van Lisiduna. De muziekvereniging is ontzettend blij met de ervaringen en kennis van deze twee leden, zowel binnen als buiten het bestuur. Evert en Ellen, gefeliciteerd!

Andere berichten

Een kort overzicht van de vorige berichten. Wil je meer lezen klik dan door op alle berichten

In memoriam: saxofoondocent Rombout Stegink 

Ons bereikte het verdrietige bericht dat Rombout Stegink is overleden. Rombout gaf saxofoonles bij onze vereniging.  Rombout gaf les voor Scholen in het Kunst Amersfoort en deed dat een dag in de week ook in het Kunstgebouw in Leusden. Sinds september 2020 gaf hij ook les aan leerlingen van muziekvereniging Lisiduna. Leerlingen die hij voor onze…

Lisiduna Fav Icon

Lisiduna bij Groot Zandbrink: de perfecte muzikale tussenstop

Zondag 16 april 2023 tussen 13 en 14 april treedt het orkest van Lisiduna op bij Hoeve Groot Zandbrink in Leusden. Geniet van koffie en taart en een gevarieerd muzikaal repertoire. Een perfecte tussenstop tijdens je fietstocht of wandeling.

Groot Zandbrink

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten?