21083046_1651201791588522_3607822336411379946_o

Lisiduna in de Leusdense opera

Van 25 t/m 27 augustus was Lisiduna te bewonderen als onderdeel van de Opera Midsummer Dream bij Kasteel Stoutenburg. Op 25 augustus was de première van de eerste muzikale belevenis georganiseerd door Stichting Opera Leusden.
Na de opening door Dieuwertje Blok, startten we, samen met een professioneel ensemble, met de ouverture. Dit prachtige stuk is een bewerkte versie van Mendelssohn’s bekende stuk. Hierna verlieten we het podium om ons te begeven naar een nabijgelegen weiland. Het unieke van deze opera was dat het publiek niet op één plek naar de voorstelling keek, maar dat zij wandelden langs vier verschillende vensters. Bij ieder venster werden een aantal hoofdpersonen voorgesteld. Op de achtergrond van een van deze vensters liepen wij als muziekvereniging door het weiland en speelden wij enkele maten muziek.

Nadat het publiek langs alle vensters was gelopen, ging ze terug naar het hoofdpodium voor de slotscène. Bij het allerlaatste stuk kwam iedereen samen: de cast, het professionele ensemble, Lisiduna en het projectkoor.

Het was fantastisch om hieraan mee te werken! Heel leerzaam om met een professioneel ensemble samen te spelen. Bovendien was het erg gezellig met zijn allen!

Andere berichten

Een kort overzicht van de vorige berichten. Wil je meer lezen klik dan door op alle berichten

In memoriam: saxofoondocent Rombout Stegink 

Ons bereikte het verdrietige bericht dat Rombout Stegink is overleden. Rombout gaf saxofoonles bij onze vereniging.  Rombout gaf les voor Scholen in het Kunst Amersfoort en deed dat een dag in de week ook in het Kunstgebouw in Leusden. Sinds september 2020 gaf hij ook les aan leerlingen van muziekvereniging Lisiduna. Leerlingen die hij voor onze…

Lisiduna Fav Icon

Lisiduna bij Groot Zandbrink: de perfecte muzikale tussenstop

Zondag 16 april 2023 tussen 13 en 14 april treedt het orkest van Lisiduna op bij Hoeve Groot Zandbrink in Leusden. Geniet van koffie en taart en een gevarieerd muzikaal repertoire. Een perfecte tussenstop tijdens je fietstocht of wandeling.

Groot Zandbrink

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten?