WhatsApp-Image-2020-06-14-at-13.56.22-2

Gerrit van de Berkt 50 jaar lid van Lisiduna

Tijdens de eerste repetitie na drie maanden werd Gerrit van de Berkt gehuldigd bij muziekvereniging Lisiduna. De slagwerker vierde zijn vijftigjarige jubileum bij de Leusdense muziekvereniging.
Gerrit van de Berkt werd in 1970 lid van Lisiduna en begon als tamboer bij de drumband, later de drum-/lyraband. Gerrit heeft veel meegemaakt met de vereniging. Hij speelde mee met de jaarlijkse uitvoering, eerst in de kantine van Automobielhandel PON en later in de Korf, ging mee op concoursen en maakte meerdere jubilea mee van Lisiduna. Een van de hoogtepunten van zijn Lisidunacarrière waren de marswedstrijden in Heinkenszand in 1989. Met de drum-/lyraband behaalden ze een eerste prijs met lof van de jury. Dit was de opmaat om uitgenodigd te worden voor het KNFM-Topconcours in Barneveld in 1990 en 1995. Met deze optredens schreef de Lisiduna slagwerksectie historie. Beide keren werd de eerste prijs gewonnen en ook het Nederlands Kampioenschap behaald.

Later ging Gerrit over op melodisch slagwerk zoals xylofoon en marimba en speelde jarenlang mee in de malletband. Met de malletband werd in 2010 de eerste cd van de vereniging opgenomen: “A Spoonful of Music”. Ondertussen is de malletband onderdeel geworden van het orkest. Lisiduna heeft altijd op Gerrit kunnen rekenen. Hij is een echte doorpakker, motivator en een muzikant die denkt in oplossingen en zich mede hierdoor op diverse slagwerk instrumenten kon presenteren, tambourmaître. Ook was Gerrit altijd druk met op- en afbouwen bij concerten, instrumenten naar de concertlocatie brengen, oud-papier verzamelen voor de vereniging en lesgeven.

Andere berichten

Een kort overzicht van de vorige berichten. Wil je meer lezen klik dan door op alle berichten

In memoriam: saxofoondocent Rombout Stegink 

Ons bereikte het verdrietige bericht dat Rombout Stegink is overleden. Rombout gaf saxofoonles bij onze vereniging.  Rombout gaf les voor Scholen in het Kunst Amersfoort en deed dat een dag in de week ook in het Kunstgebouw in Leusden. Sinds september 2020 gaf hij ook les aan leerlingen van muziekvereniging Lisiduna. Leerlingen die hij voor onze…

Lisiduna Fav Icon

Lisiduna bij Groot Zandbrink: de perfecte muzikale tussenstop

Zondag 16 april 2023 tussen 13 en 14 april treedt het orkest van Lisiduna op bij Hoeve Groot Zandbrink in Leusden. Geniet van koffie en taart en een gevarieerd muzikaal repertoire. Een perfecte tussenstop tijdens je fietstocht of wandeling.

Groot Zandbrink

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten?