WhatsApp-Image-2020-06-14-at-13.56.21

Eerste repetitie na drie maanden coronapauze

Op vrijdag 12 juni repeteerden we weer voor het eerst in drie maanden. In maart moesten we stoppen met repeteren vanwege de coronamaatregelen. Op een creatieve manier hebben we de afgelopen maanden gezocht naar alternatieven. Onze muzikanten waren erg blij om weer samen muziek te mogen maken.
Buitenrepetitie
De eerste repetitie was in de buitenlucht. Hoveniersbedrijf ’t Hofland had terrein ter beschikking gesteld zodat er veilig en met afstand geoefend kon worden. Janette van den Bunt, al 36 jaar lid van Lisiduna, is samen met haar man de drijvende kracht achter het Amersfoortse Hoveniersbedrijf. Toen bekend werd dat we het beste buiten konden repeteren, stelde zij gelijk de ruimte ter beschikking. Rob Leeuwenburg (voorzitter Lisiduna): “In de ruimte waar we normaal repeteren, konden we ons niet aan het protocol houden. Daarom zochten we naar een plek waar we buiten kunnen repeteren. Anders dan normaal wilden we nu juist geen mensen aantrekken bij het muziek maken. Daarom was dit een goede locatie om te oefenen.”

ZOOMsessies en video’s
In de afgelopen maanden hebben we niet stil gezeten. In de eerste week maakten we een muziekvideo van Het Dorp (Wim Sonneveld) met Leusdense sfeerbeelden om Leusden een hart onder de riem te steken. Iedere muzikant maakte thuis een opname en onze dirigent Cees Coenen zette alle beelden en muziek onder elkaar. Daarnaast zagen de muziekvrienden elkaar iedere vrijdagavond via ZOOM. Cees Coenen legde dan bijvoorbeeld wat uit over een muziekstuk of er werd gewoon gezellig bijgepraat. Gelukkig kunnen ze dat nu weer in het echt. Marjolein van Meggelen (bestuurslid): “We moeten ons nu natuurlijk houden aan een streng protocol en dat is even wennen, maar het belangrijkste is dat we weer samen muziek kan maken. Dat was fantastisch om te doen na al die maanden!”

Andere berichten

Een kort overzicht van de vorige berichten. Wil je meer lezen klik dan door op alle berichten

In memoriam: saxofoondocent Rombout Stegink 

Ons bereikte het verdrietige bericht dat Rombout Stegink is overleden. Rombout gaf saxofoonles bij onze vereniging.  Rombout gaf les voor Scholen in het Kunst Amersfoort en deed dat een dag in de week ook in het Kunstgebouw in Leusden. Sinds september 2020 gaf hij ook les aan leerlingen van muziekvereniging Lisiduna. Leerlingen die hij voor onze…

Lisiduna Fav Icon

Lisiduna bij Groot Zandbrink: de perfecte muzikale tussenstop

Zondag 16 april 2023 tussen 13 en 14 april treedt het orkest van Lisiduna op bij Hoeve Groot Zandbrink in Leusden. Geniet van koffie en taart en een gevarieerd muzikaal repertoire. Een perfecte tussenstop tijdens je fietstocht of wandeling.

Groot Zandbrink

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten?