WhatsApp-Image-2018-05-28-at-11.13.44-1

Een zwoele zomeravond bij Tast Toe met Lisiduna

Afgelopen zaterdag, 26 mei, was het zo ver: Tast Toe met Lisiduna. Al ‘s morgens vroeg zijn we met de hele vereniging begonnen om het terrein op het Leusderend sfeervol te maken. Maar eigenlijk was daar weinig voor nodig, want wat was het mooi daar! Het weer was prachtig en iedereen had er zin in. Het was een fantastisch evenement waar we met een grote glimlach op terugkijken. We hebben het thema van het jubileumjaar ”verbinden & verbonden” meer dan waargemaakt. Want zo’n evenement wordt alleen een succes als de hele vereniging meehelpt en dat gebeurde! Samen met alle leden, jong en oud, hebben we de avond tot een groot succes gemaakt. Maar wie kan nou beter beschrijven hoe de avond verliep dan een bezoeker? Hieronder een reactie van een wel erg enthousiaste bezoeker. Wij zijn stiekem best wel een beetje trots!

Beste mensen van Lisiduna,

Mijn zus en ik willen jullie laten weten dat we een geweldig leuke middag/avond hebben gehad, gisteren bij de Tast Toe op Leusder End.

De aankomst was al buitengewoon. We wonen reeds lang in Leusden, we hebben zelfs als bijna-buren op de Dodeweg gewoond, maar dit hadden we nog nooit gezien. Een prachtige toerit door een parkachtig landschap langs uitbundig bloeiende rodondendrons. En dan naar de intieme plek gelegen tussen die monumentale gebouwen met idem bomen, hoe hebben jullie die plek gevonden? We schoven aan op een picnictafel met oude bekenden.

Om vijf uur gelijk een gezellige en spontane presentatie door twee jonge mensen, die gedurende de Tast Toe regelmatig van kleding wisselden, de jonge dame in telkens een heel andere feestelijke en bijzondere outfit.

Het programma dat volgde bestond uit een grote afwisseling in muziekstijlen en uitvoeringen, onderbroken door pauzes voor weer een rondje warme hapjes. Dat was haast te veel want tussendoor werden er met grote regelmaat kleine hapjes door de jeugd van Lisiduna rondgebracht. Ik noem een paar hoogtepunten uit een programma: een doedelzakspeler, een zangeres uit Leusden die wereldberoemd is in China en een heerlijke serie meezingliedjes. Maar eigenlijk was het hele programma één hoogtepunt!

Aan het eind kon je zo vaak je wilde een heerlijk ijsje gaan halen bij de antieke ijsco-kar en dat hebben we dan ook gedaan. Toen we lekker zaten te likken aan ons derde ijsje stroomde het binnenplein leeg en het was verbazingwekkend te zien hoe van alle kanten mensen van Lisiduna gedisciplineerd alles af- en opruimden. Ik geloof dat met een kwartier de zaak terug was in de staat van de dag ervoor! We hoorden dat de opbouw al om 9 uur die dag was begonnen, wat een organisatie! Maar perfect verlopen!
We kijken terug op een prachtig optreden, gezegend met mooi weer, dat wel meer toeschouwers had verdiend.

Muzikale herinnereingen

Dit verslag hoort bij één of meer optredens uit de serie 'muzikale herinneringen'.

Andere berichten

Een kort overzicht van de vorige berichten. Wil je meer lezen klik dan door op alle berichten

In memoriam: saxofoondocent Rombout Stegink 

Ons bereikte het verdrietige bericht dat Rombout Stegink is overleden. Rombout gaf saxofoonles bij onze vereniging.  Rombout gaf les voor Scholen in het Kunst Amersfoort en deed dat een dag in de week ook in het Kunstgebouw in Leusden. Sinds september 2020 gaf hij ook les aan leerlingen van muziekvereniging Lisiduna. Leerlingen die hij voor onze…

Lisiduna Fav Icon

Lisiduna bij Groot Zandbrink: de perfecte muzikale tussenstop

Zondag 16 april 2023 tussen 13 en 14 april treedt het orkest van Lisiduna op bij Hoeve Groot Zandbrink in Leusden. Geniet van koffie en taart en een gevarieerd muzikaal repertoire. Een perfecte tussenstop tijdens je fietstocht of wandeling.

Groot Zandbrink

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten?