Dirigent Cees Coenen

Cees is geen onbekende voor Lisiduna. Op 11 jarige leeftijd begon hij bij Lisiduna, spelend op bariton. Sinds 2015 is hij weer terug waar hij ooit begonnen was. Dit keer als dirigent van het orkest. En zeker niet zonder enige ervaring te hebben opgedaan in de tussentijd.

Na zijn diensttijd als muzikant bij de Garde Jagers heeft Cees een aantal jaar HaFa-directie gestudeerd bij o.a. Gerrit Fokkema. Naast zijn werk in de digitale dienstverlening is hij in 2004 gestart met zijn eigen uitgeverij voor bladmuziek. Cees: ‘’In mijn functies binnen de ICT ervaarde ik al welke energie er vrij komt bij het trainen van mensen. Iemand die gaat voor zijn passie wordt nog meer gedreven als je hem middelen kan bieden om het nog beter te doen. Dit komt ontzettend terug in mijn werk als dirigent.’’ Cees heeft verschillende muzikale groepen begeleid. Zo is hij een van de oprichters van de energieke Later Als Je Big Band en heeft hij de showband ‘de Valleibloazers’ muzikaal tot hoog niveau laten groeien. Op dit moment is hij, naast dirigent van Lisiduna, ook muzikaal leider bij Iren3 in Ede. Ook wordt Cees vaak gevraagd voor tijdelijke klussen van bigband tot harmonie.

Cees is eigenaar van www.uitgeverij-bladmuziek.nl, een uitgeverij van bladmuziek voor orkesten en bands. Hier kan hij zijn creativiteit en passie voor kwaliteit tot uitdrukking brengen. ‘’Ik hoop dat ik met mijn passie voor de muziek het orkest van Lisiduna kan laten groeien. Belangrijker vind ik dat de leden er plezier in hebben. Alleen dan kun je samen iets bereiken.” Aldus Cees.

Cees_repetitiedag